Zoeken
  • Marloes Tamminga

Me and Mr. Foon


Vanuit een inspiratiesessie die ik gisteren deed bij creatief kunstenaar Elisabeth Donkers kreeg ik de opdracht om te schrijven. Gewoon alles wat er in je opkomt. Wat een super leuke opdracht, Je bent bezig en komt al schrijvend ook wel tot een conclusie, Dus weet je het niet meer? Ga zitten en schijf wat in je opkomt. Niet doelgericht om tot wat te komen, maar gewoon blanco en random.

Ik schreef het volgende onzinnige verhaal.

Ooit was je er niet meneer, want op de een of andere manier voel je wel als een meneer, Foon. Lang heb ik je ook buiten de deur gelaten, want ik kon het allemaal wel zelf vond ik. Ik ben tenslotte een zelfstandige vrouw, Ik liet je pas binnen toen ik bijna uit de bocht vloog om op tijd op een werkafspraak te zijn. Toen ook al druk en een krappe agenda. Wat een plezier hadden we in het begin.... Ik kende je net en zag vooral je positieve kanten. Je hielp mij en was een portaal naar mijn andere vrienden waarmee ik soms urenlang belde. Mijn oor was er warm en soms pijnlijk van, maar dat maakte de liefde niet minder. Zo ging het jaren goed. Je werd wel steeds kleiner, want je moest ook in mijn broekzak mee kunnen, We werden steeds onafscheidelijker. En wat leuk dat je mogelijkheden groter werden. Je ontwikkelde je en kon nu ook berichtjes versturen per sms. Zo werd alles en iedereen meer bereikbaar. Nog steeds groeide onze liefde. We waren maatjes en zagen alleen de leuk kanten van elkaar.

Tenminste ik hield van jou. Hield jij eigenlijk wel van mij? Of vond je mij maar een onzekere zeur met al die tekstjes die ik soms de wereld in slingerde? Dacht je misschien ook wel eens: "Word eens volwassen, maak je niet zo druk?" Zeker toen de sms'jes steeds minder werden en er naast tekst ook emoticons bij kwamen om gevoel over te brengen op die ander. Ruzie die ontstond, maar ook liefde die veel meer getoond kan worden. want ach de woorden waren gratis....

Veel plezier met schrijven!


0 keer bekeken