Zoeken
  • Marloes Tamminga

Bouw je eigen website voor een habbekrats


Wil jij ook zonder dat jij een PC Nerd bent een goedkope en leuke eigen website bouwen?

Dat blijkt te kunnen!

Toen ik starten met het idee dat ik iets wilde voor mijzelf, kwam daar al gauw de gedachte van een eigen website achteraan.

Nu denk ik zelf bij het bouwen van een eigen website toch al gauw aan puisterige, veel te dikke, wit uitgeslagen computernerds. Nou zou ik als ik eerlijk ben toch wel op minimaal twee van de bovenstaande criteria "ja" kunnen zeggen, maar dit maakt mij al met al nog niet iemand die ik in staat acht een eigen site te bouwen.

Wat blijkt nu, als je maar lang genoeg wacht,dan maken ze iets waardoor ook mensen die dat eigenlijk niet kunnen, het kunnen! Hoera!

Mijn eigen website begon dus op een site die domeinnamen registreert: www.hostnet.nl. Het registreren van www.sollicitatiementor.nl koste zo rond de 10 euro en dan zou je zelfs daarbij een gratis site krijgen. Eigenlijk had er toen al een alarmbelletje moeten gaan rinkelen. Zoals marktplaats zegt, als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook niet...

Je kon inderdaad een site maken, maar dat was niet meer dan een kort verhaaltje op blad 1 en een contactformulier op blad 2. Ik had ondertussen echter al likkebaarden naar ander sites gekeken en wilde daar niet meer mee akkoord gaan.

Dus toch maar gezocht naar andere gratis website bouwers en die ook gevonden bij www.wix.com. Dit bleek een kleutervriendelijke site die ook niet handige PC gebruikers er met allerlei manuals doorheen begeleid. Zo bouwde ik dus deze site. Allemaal best mooi geworden, maar ja die naam: www.mtamminga.wix.com/desollicitatiementor. Dat paste niet eens op mijn visitekaartjes en lag niet echt gemakkelijk in het gehoor.

Nu bleek echter dat als je een premium account aanschafte bij wix.com voor zo rond de 70 euro, dat je dan toch je domeinnaam met je site kon koppelen. Je moest dan bij hostnett bij de instellingen de nameserver van wix invullen. Die kon je op hun site vinden.

Als dat vervolgens ingesteld was dan kon je je domeinnaam koppelen aan de website die je gebouwd had.

Nu ik het zo op schrijf lijkt het best ingewikkeld, maar je hebt bij hostnett een chatbox met een in mijn geval sympathieke Michiel die je er helemaal doorheen sluist. Geweldig!!

Heel veel succes met bouwen!!

#eigenwebsite

0 keer bekeken